Schab faszerowany żurawiną

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab faszerowany żurawiną
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab faszerowany żurawiną
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab faszerowany żurawiną
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab faszerowany żurawiną

Składniki:

  • schab bez kości [650 g]
  • żurawina suszona [70 g]
  • oliwa [2 łyżki]
  • sól [0.5 łyżeczki]
  • pieprz [1 szczypta]
  • chili (przyprawa) [1 szczypta]
  • tymianek [1 łyżeczka]
  • cynamon [0.5 łyżeczki]

Przygotowanie:

Schab naciąć przez środek ostrym nożem, tworząc kieszonkę. Utworzoną kieszonkę dokładnie nadziać żurawiną suszoną.
Olej wymieszać z przyprawami i ziołami. Marynatą natrzeć dokładnie schab na zewnątrz.
Włożyć mięso do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić na 12 godzin do lodówki. Następnie piec schab ok. 60 minut (piekłam 1,5 godziny) w piekarniku nagrzanym do 180*C. Po ostudzeniu pokroić w niezbyt cienkie plastry.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety schabowe bez bułki tartej

Komentarze

  • marcelllinkaa, 2013-03-28 16:36:36
    marcelllinkaa
    0
    O fajny pomysł co roku ze śliwką . Tym razem będzie z żurawiną !

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem