Schab faszerowany żurawiną
autor: ilka_86,
kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano:
2012-04-13
Składniki:
- schab bez kości [650 g]
- żurawina suszona [70 g]
- oliwa [2 łyżki]
- sól [0.5 łyżeczki]
- pieprz [1 szczypta]
- chili (przyprawa) [1 szczypta]
- tymianek [1 łyżeczka]
- cynamon [0.5 łyżeczki]
Przygotowanie:
Schab naciąć przez środek ostrym nożem, tworząc kieszonkę. Utworzoną kieszonkę dokładnie nadziać żurawiną suszoną.
Olej wymieszać z przyprawami i ziołami. Marynatą natrzeć dokładnie schab na zewnątrz.
Włożyć mięso do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić na 12 godzin do lodówki. Następnie piec schab ok. 60 minut (piekłam 1,5 godziny) w piekarniku nagrzanym do 180*C. Po ostudzeniu pokroić w niezbyt cienkie plastry.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety schabowe bez bułki tartej
Komentarze