Sałatka warstwowa z tuńczykiem

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sałatka warstwowa z tuńczykiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sałatka warstwowa z tuńczykiem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sałatka warstwowa z tuńczykiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki:

Przygotowanie:

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oddzielić białka od żółtek. Białka i żółtka zetrzeć osobno na tarce na małych oczkach. Cebule pokroić w drobną kostkę i sparzyć wrzątkiem. Masło zamrozić. Żółty ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Przygotowane składniki układać warstwami w następującej kolejności: starte białka, połowa żółtego sera, 2-3 łyżki majonezu, cebula, tuńczyk, masło (zamrożone należy zetrzeć na tarce o małych oczkach bezpośrednio na tuńczyka), resztę żółtego sera, 2-3 łyżki majonezu i żółtka. Każdą warstwę majonezu posolić i popieprzyć. Schłodzić w lodówce.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe