Pascha z bakaliami

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha z bakaliami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha z bakaliami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha z bakaliami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha z bakaliami

Składniki:

Przygotowanie:

Twaróg zmielić dwukrotnie. Migdały włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Pozostawić na co najmniej 5 min. Obrać ze skórki (skórka po sparzeniu wrzątkiem powinna ładnie odchodzić. W tym celu należy ścisnąć migdał palcami). Obrane migdały osuszyć na ściereczce i posiekać nie za drobno.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej miksując dodać śmietanę. Naczynie z utartymi żółtkami i śmietaną włożyć do większego garnka z gotującą się wodą tak, aby woda z większego garnka nie dotykała naczynia z jajkami. Ubijać ok. 10 min. Masa powinna trochę zgęstnieć.
Naczynie z ubitymi jajkami ściągnąć z pieca i dalej miksując, dodać porcjami miękkie masło, a następnie ser. Na końcu wmieszać migdały, rodzynki, pokrojone śliwki, morele i skórkę pomarańczową. Masę przełożyć do miski wyłożonej gazą lub ściereczką. Wstawić do lodówki na 12 godz. Kolejno odwrócić na talerz, ściągnąć gazę (ściereczkę) i udekorować według uznania.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe