Kwaśne klopsiki

autor: , kategoria: z wieprzowiny, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kwaśne klopsiki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kwaśne klopsiki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kwaśne klopsiki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kwaśne klopsiki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kwaśne klopsiki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kwaśne klopsiki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kwaśne klopsiki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kwaśne klopsiki

Składniki:

Przygotowanie:

Z mięsa mielonego, jajka, soli, pieprzu i czosnku formujemy małe klopsiki (ok. 1,5cm średnicy). Rumienimy je na oleju. Odstawiamy na bok - niech poczekają na swoją kolej. Cebulę siekamy w pióra i podsmażamy na oleju, aż przybierze złoty kolor. Dodajemy do niej pieczarki pokrojone w plasterki i dusimy. Kiedy pieczarki odparują wodę dorzucamy paprykę pokrojoną w paseczki i ogórki w cienkie pół-talarki. Dolewamy troszkę wody i dusimy 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat, doprawiamy oraz dorzucamy klopsiki. Po ok. 10 minutach danie jest gotowe. Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe