Biszkopt z jabłkami

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2009-12-16
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Biszkopt z jabłkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Biszkopt z jabłkami

Składniki:

  • jajka [5 szt.] (biszkopt)
  • cukier [1 szklanka] (biszkopt)
  • cukier waniliowy [1 op.] (biszkopt)
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka] (biszkopt)
  • ocet [1 łyżeczka] (biszkopt)
  • mleko [2 szklanki] (masa budyniowa)
  • masło [200 g] (masa budyniowa)
  • mąka tortowa [1 szklanka] (biszkopt)
  • galaretka [1 op.] (cytrynowa)
  • jabłka [900 g] (prażone)
  • budyń [1 op.] (śmietankowy)

Przygotowanie:

BISZKOPT :

Jajka ubić na parze z cukrem, ostudzić. Dodać mąkę z proszkiem i ocet. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem. Blaszkę o wym. 24x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wlać do formy. Piec prze 30 min w temp.180 stopni

MASA JABŁKOWA :

Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Ostudzoną galaretkę wymieszać z owocami.

MASA BUDYNIOWA :

Budyń sporządzić wg przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć, stopniowo dodając ostudzony budyń

BISZKOPT Z JABŁKAMI :

Masę budyniową wyłożyć na biszkopt. Posmarować masą jabłkową

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 24

Komentarze

  • Sandra89, 2010-04-14 11:21:07
    Sandra89
    2
    Z jabłkami mniam!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem