Pasta z awokado z limonką

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta z awokado z limonką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta z awokado z limonką

Składniki:

  • jajka [3 szt.] (ugotowane na twardo)
  • awokado [1 szt.]
  • czosnek [1 szt.] (ząbek)
  • limonka [0.5 szt.]
  • cebula [0.5 szt.]
  • chili (przyprawa) (wedle uznania)
  • przyprawy ( pietruszka, szczypiorek, koperek) [1 łyżka] (wedle uznania)
  • sól (do smaku)

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo.
Awokado obrać, wydrążyć i rozgnieść widelcem.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Sok z 1/2 limonki wycisnąć.
Cebulę drobniutko pokroić.
Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić solą.
Można podawać jako pastę na pieczywo lub jako dip do przekąsek.
Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem