sałatka z kalafiora z czosnkiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2012-04-15
  • sałatka z kalafiora z czosnkiem

Składniki:

  • kalafior [1 główka]
  • kukurydza konserwowa [1 op.]
  • jajka [4 szt.]
  • czosnek [3 ząbki]
  • koperek
  • śmietana kwaśna [0.5 op.]
  • majonez

Przygotowanie:

wlać wody do garczka i ugotowac kalafior. około 10 min.
w tym czasie można przygotować sos: 4-5 łyżki śmietany zmieszać z 4-5 łyzkami majonezu, następnie dodać posiekany koperek, a na końcu ząbki czosnku pokrojone drobno w kosteczkę.
kiedy już kalafior będzie "al'dente" ułożyć w płaskim naczyniu, dodać jajka pokrojone w kostkę, posypać kukurydzą, a na koniec polać sosem
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z serem feta

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem