Wielkancone słodkie pisanki

autor: , kategoria: ciasteczka, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkancone słodkie pisanki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkancone słodkie pisanki

Składniki:

Przygotowanie:

Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto, wałkować cienkie placki. Foremki do orzeszków wylepić ciastem i piec na złoty kolor.

masa:
1 szklankę mleka zagotować z cukrem, w drugiej rozprowadzić 2 budynie, ugotować i wystudzić.
Margarynę utrzeć do białości, dodawać małymi porcjami wystudzony budyń i dalej ucierać.
Upieczone połówki napełniać masą, wkładać do środka migdał i składać po 2 razem aby powstało jajeczko. Moczyć w czekoladzie rozpuszczonej w kąpieli wodnej, a następnie obtaczać w kolorowych posypkach. Do środka można tez włożyć orzech, a obtoczone w wiórkach kokosowych również smakują wyśmienicie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 55 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem