Babka Śląska

autor: , kategoria: ciasta ucierane, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Babka Śląska

Składniki:

  • jajka [4 szt.]
  • cukier [1 szklanka]
  • mąka pszenna [1 szklanka]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • skórka z cytryny
  • olej [1 szklanka]

Przygotowanie:

Jaja ubić z cukrem na gęstą masę.Mąkę przesiać z proszkiem,wymieszać z masą jajeczną ,skórką z cytryny i olejem.Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Piec 40 minut w 180 C.Gdy ciasto ostygnie można je udekorować- polewą czekoladową,lukrem lub cukrem pudrem.
Smacznego ! ! !

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jabłecznik

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem