Pieczeń wieprzowa

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń wieprzowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń wieprzowa
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń wieprzowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń wieprzowa
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń wieprzowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń wieprzowa

Składniki:

  • mięsa wieprzowego bez skóry [1 kg] (ja użyłam szynki wieprzowej)
  • jajka [2 szt.]
  • śmietanki 30% [200 ml]
  • szynki konserwowej [100 g]
  • cebula biała [1 szt.]
  • puszka zielonego groszku [1 szt.]
  • oleju [2 łyżki]
  • suszonych warzyw [4 łyżki]
  • pieprz,sól do smaku

Przygotowanie:

Mięso zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajka,cebulę pokrojoną w
drobną kostkę i śmietanę. Doprawić do smaku suszonymi warzywami i
pieprzem,solą. Szynkę pokroić w paseczki,groszek odsączyć z zalewy i
połączyć z mięsem. Naczynie do zapiekania posmarować olejem. Mięso
podzielić na połowę i uformować 2 pieczenie, przełożyć do naczynia
do zapiekania.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Piec 45-50 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 02 - orzechy włoskie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem