zupa krem z porów

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2009-12-16
  • zupa krem z porów

Składniki:

  • por [1 ] (pokrojony w krązki)
  • serek topiony [2 ] (małe trójkąty)
  • pieprz
  • sól
  • kostka rosołowa [1 kostka]
  • groszek ptysiowy [1 szklanka] (lub grzanki)
  • marchew [1 szt.]

Przygotowanie:

Bulion gotujemy, wrzucamy pokrojone drobno pory i cebulę, marchew startą na grubej tarce, ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gotujemy do miękkości. Ugotowaną zupkę miksujemy,doprowadzamy zmiksowane warzywa do wrzenia, na koniec dodajemy serek topiony przyprawy do smaku , podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Zupa krem z soczewicy

Komentarze

  • zuzaneczka, 2009-12-23 21:29:14
    zuzaneczka
    uwielbiam zupy kremy, ale w składnikach brakuje wzmianki o ziemniakach, ile sztuk?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)