Czekoladowa babeczka pod kokosem

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Czekoladowa babeczka pod kokosem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Czekoladowa babeczka pod kokosem

Składniki:

Przygotowanie:

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z margaryną na puch, pod koniec dodać żółtka oraz cukier i wanilię. Mąki przesiać ze sobą oraz proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Dolać rum i dokładnie wymieszać. Czekolady posiekać drobno i dodać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli, a następnie dodać do ciasta i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Gotowe ciasto wlać do foremki silikonowej, a następnie, za pomocą łyżki zrobić wgłębienie w cieście. Białka ubijamy na sztywno a następnie dodajemy kokos i mieszamy. Gotową masę wykładamy w przygotowane wgłębienie. Pieczemy ok 35 min. w 175'C po tym czasie przykrywamy górę papierkiem np. po margarynie, a następnie pieczemy jeszcze ok 15 min. Gotowe ciasto pozostawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe