Wielkanocny króliczek

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocny króliczek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocny króliczek

Składniki:

  • margaryna [50 g]
  • mąka [0.5 szklanki]
  • cukier puder [0.5 łyżeczki]
  • mąka ziemniaczana [5 łyżeczek]
  • cukier [3 łyżki]
  • jajka [1 szt.]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • proszek do pieczenia [1.2 łyżeczki]
  • sól [1 szczypta]
  • kakao [1.5 łyżeczki]
  • aromat migdałowy do ciast [1 op.]
  • pisaki cukrowe

Przygotowanie:


Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, na jednolitą masę. Dodać sól, jajko i ponownie ucierać. Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do powstałej masy i ciągle ucierając dodawać olejek oraz kakao. Formę do pieczenia natłuścić, a następnie wlać ciasto. Piec ok 30 min w temp. 180°C. Gotowego króliczka pozostawić do przestygnięcia, a następnie za pomocą pisaków do ciast udekorować wg uznania. Smacznego !!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 06 - kasza manna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem