Wielkanocny króliczek

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocny króliczek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocny króliczek

Składniki:

Przygotowanie:


Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, na jednolitą masę. Dodać sól, jajko i ponownie ucierać. Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do powstałej masy i ciągle ucierając dodawać olejek oraz kakao. Formę do pieczenia natłuścić, a następnie wlać ciasto. Piec ok 30 min w temp. 180°C. Gotowego króliczka pozostawić do przestygnięcia, a następnie za pomocą pisaków do ciast udekorować wg uznania. Smacznego !!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem