Baranek Wielkanocny z baziami

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Baranek Wielkanocny z baziami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Baranek Wielkanocny z baziami

Składniki:

  • margaryna [55 g]
  • mąka [0.75 szklanki]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • mąka ziemniaczana [6 łyżeczek]
  • jajka [1 szt.]
  • cukier waniliowy [1 szt.]
  • proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki]
  • sól [1 szczypta]
  • aromat rumowy do ciast [1 op.]
  • pisaki cukrowe

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Dodać szczyptę soli, jajko oraz cukier waniliowy i olejek, mieszać, aż składniki się połączą a następnie dodać przesiane mąki oraz proszek do pieczenia. Dokładnie połączyć składniki. Ciasto przełożyć do foremki na baranka, a następnie piec ok 30 min w temp. 180'C. Ostudzonego baranka dekorujemy pisakami spożywczymi. Smacznego !!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Faszerowana dynia - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką