Mini-paschy wielkanocne

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mini-paschy wielkanocne
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mini-paschy wielkanocne

Składniki:

  • margaryna [50 g]
  • ser biały [250 g]
  • żółtko z jajka [2 szt.]
  • cukier [0.25 szklanki]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • żelatyna [0.5 łyżki]
  • ananas

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać miękką margarynę i ciągle miksując dodawać po łyżce sera. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki ugotowanej zimnej wody. Gdy napęcznieje dodać ponownie 1/4 szklanki gorącej wody i energicznie wymieszać, aż się rozpuści. Dodać do żelatyny łyżkę masy serowej i wymieszać, a następnie wlać do masy serowej i miksować ok 3 min. Po tym czasie rozlać - ja użyłam silikonowej formy do muffinek. Wsypać na dno formy ananasa zalać do połowy masą serową i ponownie wsypać ananas i zalać masą. Wstawić na ok 12h do lodówki. Smacznego !!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 06 - kasza manna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe