Biała kiełbasa w piwie i miodzie

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Biała kiełbasa w piwie i miodzie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Biała kiełbasa w piwie i miodzie

Składniki:

Przygotowanie:

Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem. Kiełbaski nakłuć w kilku miejscach i ułożyć w naczyniu.
Do piwa dodać miód, dokładnie wymieszać aż się rozpuści i zalać kiełbaski.
Cebule obrać, pokroić w plastry, ułożyć na kiełbaskach. Wrzucic papryczki chili. Posypać wszystko majerankiem.
Włożyć na 20min do piekarnika nagrzanego do temp. 180C
Przewrócić kiełbaski na drugą stronę i piec kolejne 20minut.
Kiełbaski się ładnie zarumienią.

Smacznego !

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe