Paszteciki francuskie z jajkiem

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Paszteciki francuskie z jajkiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Paszteciki francuskie z jajkiem

Składniki:

  • ciasto francuskie [2 szt.]
  • mięso mielone [400 g]
  • cebula [1 szt.]
  • sól
  • pieprz czarny
  • papryka słodka mielona
  • czosnek granulowany
  • pomidory [2 szt.]
  • parówki [2 szt.]
  • jajka [4 szt.]
  • ser żółty [150 g]
  • tłuszcz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka oraz mięso mielone. Przyprawiamy do smaki i mieszamy, by się ładnie zarumieniło. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy. Chwilkę jeszcze podsmażamy. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na pół. Na każdej połówce ciasta, układamy połowę parówki, jajko oraz przygotowany nasz farsz. Następnie ser żółty kroimy w kostkę i posypujemy. Całość składamy i dokładnie zlepiamy boczki. Pieczemy ok 30 min w temp. 180'C. Smacznego !!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kurczak po gruzińsku

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe