Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.

Składniki:

Przygotowanie:

Cukier utrzeć z Kasią. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku,
ciągle miksując. Do jednolitej masy dolewamy Irish Cream i ponownie
miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,
miksujemy aż połączą się składniki. Cukierki "Krówki" tniemy na trzy
części. Czekoladę kroimy w drobną kostkę - wrzucamy i chwilkę
miksujemy. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 40-45 min. w
temp. 180'C. Gotowe letnie ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 14

Komentarze

  • Paula_86, 2012-04-20 14:19:40
    Paula_86
    a czy ten przepis sprawdzi się w tradycyjnej keksówce? no i jak dobrze rozumiem te krówki wrzucamy do masy, a one samoczynnie tak opadły że są pięknie widoczne po przekrojeniu jakby stanowiły nadzienie
    Komentarz
  • jamestown, 2012-06-29 00:00:10
    jamestown
    Kiepski przepis. Niedokładny.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem