Budyniowiec

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2009-12-16
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Budyniowiec
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Budyniowiec

Składniki:

Przygotowanie:

BISZKOPT :

Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier, po 1 żółtku. Połączyć z mąką i proszkiem. Ciasto wylać do wyłożonej papierem blaszki o wym. 24x40 cm i piec ok.30 min w temp.160 stopni

MASA BUDYNIOWA:

Ugotować budyń na mleku

BUDYNIOWIEC :

Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Płaty ciasta przełożyć gorącym budyniem. Dowolnie udekorować

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 24

Komentarze

  • Seona, 2009-12-20 18:03:44
    Seona
    A ten budyń nie wypłynie? Jak on Ci tak zastygł?
    Komentarz
  • Rodzynka1989, 2010-01-18 21:17:26
    Rodzynka1989
    Prawdopodobnie trzeba użyć do ugotowania budyniu połowy mleka wymaganego w przepisie. Choć ja bym zrobiła inną masę z wykorzystaniem budyniu.
    Komentarz
  • alkamor, 2010-01-20 11:14:16
    alkamor
    ojej...nie zauważyłam wcześniej pytania fakt ja napisałam tak jak jest w przepisie ale ja daję mniej mleka...budyń ładnie zastyga
    Komentarz
  • Sweetys, 2010-03-22 13:00:10
    Sweetys
    1
    Dobre ciasto, chociaż wolę wersję na krakersach. Co do budyniu to nie jestem przekonana czy nie popłynie. Dodaje chociaż 0.5 kostki masła.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem