Kasza z delikatnym sosem
autor: Essy,
kategoria: dania z kaszy , dodano:
2012-04-25
Składniki:
- kasza gryczana [1 op.] (dla jednej osoby)
- marchew [1 szt.]
- mąka pszenna [1 łyżka]
- masło [1 łyżka]
- koperek
- natka pietruszki
- kostka smakowa [1 kostka] (do smaku)
Przygotowanie:
Kasza:
Gotujemy kaszę wg. przepisu na opakowaniu :)
Sos:
Rozpuszczamy masełko. Kiedy masełko jest już rozpuszczone, wrzucamy kostkę smakową. Rozpuszczamy ją. Dodajemy wody (1 szklankę). Gotujemy. Wrzucamy koperek, natkę pietruszki oraz marchewkę . Następnie jedną łyżkę mąki mieszamy z pół szklanki wody. Mieszamy żeby nie było grudek ;) Wlewamy do garnka w którym gotujemy mieszankę ziół z marchwią. Energicznie mieszamy, dodajemy przypraw do smaku. Sos podobny do beszamelu :) Można szybko i lekko zrobić danie ;)
Polecany film:
Robert Harna - kasza jaglana
Komentarze