Pieczarkowe paszteciki z ciasta francuskiego

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2012-04-30
  • Pieczarkowe paszteciki z ciasta francuskiego

Składniki:

Przygotowanie:

Porcja wystarcza na zrobienie około 10 pasztecików.

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na patelni do zarumienienia.
Pieczarki myjemy, drobno kroimy (ja kroję pieczarkę na pół, a nastepnie w plasterki) i dodajemy do cebuli.
Smażymy powoli od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą już miękkie, możemy zwiększyć płomień, żeby woda szybkciej wyparowała. Ważne jest, by dobrze odparować wodę z pieczarek, bo łatwiej wtedy robić paszteciki.

Wystudzone pieczarki nakładamy na rozwinięte ciasto francuskie. Z jednej strony zostawiamy troszkę wolnego miejsca, żeby mieć jak zlepić ciasto. Zwijamy ciasto z pieczarkami w roladę. Zalepiamy na brzegach. Kroimy roladę na plasterki szerokości ok. 2 cm i układamy na blachę wyłożoną papierem.
Piec około 30minut w temp. 180*.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem