jabłka zapieknane z ryżem i cynamonem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-12-16
  • jabłka zapieknane z ryżem i cynamonem

Składniki:

  • ryż [1 ] (woreczek)
  • jabłka [5 szt.]
  • cynamon [2 łyżeczki]
  • cukier waniliowy [1 ]

Przygotowanie:

Jabłka myjemy, wydrążamy środek, w miedzy czasie gotujemy ryz(ryż mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem) napełniamy jabłka ryżem, pieczemy ok. 15-20 minut, w temp ok. 180 st.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe