łosoś na parze

autor: , kategoria: ryby, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-18
  • łosoś na parze

Składniki:

Przygotowanie:

Parownik przy przygotowaniu tego obiadu jest KONIECZNY.
Rybę nasmarowaną ulubioną przyprawą do ryb zawijamy szczelenie w sreberko z pokrojoną cebulą, pokrojonym w kostkę bądź wyciśniętym ząbkiem czosnku. Polecam rybę skropić kilkoma kroplami cytryny.
Na drugi poziom wrzucamy warzywa z paczki albo jakiekolwiek inne ulubione (żeby było szybciej polecam również sreberko).
Nastawiamy parownik na jakieś 20 min. W tym czasie do jogurtu naturalnego wciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy zioła prowansalskie (pokruszyc przed dodanie w palcach), sól i pieprz.
Obiad gotowy. Można podawać z grzankami, chrupkim pieczywem, macą.
Parownik o tyle jest wygodny, że nie musimy nad nim stać i pilnować żeby się nie przypalilo czy wykipiało.
Jeśli nie posiadasz parownika alternatywą są nakładki na garnek, ale mimo wszystko polecam zainwestować (bardzo przydatne urządzenie :) )

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem