Spaghetti aglio olio

autor: , kategoria: Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-18
  • Spaghetti aglio olio

Składniki:

  • spaghetti [150 g]
  • oliwa z oliwek [4 łyżki]
  • czosnek [3 ząbki] (posiekany)
  • kostka rosołowa [0.5 kostki]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]
  • ostra papryka [1 szczypta] (przyprawa)
  • nać pietruszki [3 łyżki] (posiekana)

Przygotowanie:

1. Gotujemy spaghetti al dente, w międzyczasie siekamy pietruszkę i czosnek.

2. Następnie na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek (nie może być brązowy, ale szklisty), dodajemy przyprawy i rozpuszczamy pół kostki rosołowej.

3. Odcedzamy makaron, od razu wrzucamy na patelni razem z posiekaną pietruszką.

4. Chwilę podsmażamy, mieszając i danie gotowe do zjedzenia!

Rady:
- jeżeli ktoś nie lubi ostrego to lepiej zrezygnować z dodawania papryki
- danie po dodaniu kostki jest już wystarczająco słone, także trzeba uważać z solą

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem