Szpinakowe tagiatele

autor: , kategoria: Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-18
  • Szpinakowe tagiatele

Składniki:

Przygotowanie:

Gotujemy makaron ( może być pene, walec, kokardka jaki jest w domu :), po ugotowaniu odcedzamy ale nie polewamy zimną wodą. Rozmrażamy szpinak w garnku, jeśli jest niezmielony możemy go zmielić blenderem. Podgrzewamy z niewielką ilością wody aż konsystencja bedzie płynna. Dodajemy kostkę rosołową, wyciśnięty czosnek sól i pieprz do smaku i powoli dużą łyżką stołową śmietanę, ja zawszę dodaje na oko, aby konsystencja przypominała sos przeważnie połowę opakowania. Gotuję to 5 minut. Makaron jest jeszcze ciepły więc mieszam go razem z sosem szpinakowym aż całość zaczenie ładnie ze sobą współgrać na końcu dodaję utarty ser lazur lub camembert lub jak nie ma go w lodówcę zwykly ser topiony lub żółty. Danie wyśmienicie smakuje równierz z łososiem ( który podsamażam około 5 minut z kazdej strony i układam na makaronie) ale to już przypomina wykwintniejsza kuchnie ;) Polecam i życzę smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem