Rogaliki z ciasta krucho - drożdżowego

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2012-05-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rogaliki z ciasta krucho - drożdżowego
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rogaliki z ciasta krucho - drożdżowego

Składniki:

Przygotowanie:

Do kubka wspypujemy drożdże, śmietanę i jajko. Mieszamy aż do rozpuszczenia drożdży. Na stolnicę wsypujemy mąkę,cukier i margarynę. Siekamy nożem, aż zaczną powstawać grudki. Następnie dodajemy zawartość kubka i zagniatamy ciasto. Gdy będzie już gładkie i jednolite dzielimy je na mniejsze kawałki, formujemy z nich kulki (wyjdzie ich ok. 10-15, zależy jakiej wielkości chcemy mieć później rogaliki) i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy kulki i każdą kroimy na 8 równych trójkątów. Następnie na każdy kładziemy nadzienie i zawijamy jak rogaliki. Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 170*C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem