Makaron ze szpinakiem

autor: , kategoria: makarony, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-21
  • Makaron ze szpinakiem

Składniki:

  • Makaron świderki [1 op.]
  • szpinak [1 op.] (mrożony lub świeży)
  • ser żółty [20 dag]
  • czosnek [3 ząbki]
  • masło [1 łyżka]
  • sól [1 łyżka]

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Szpinak - jeśli świeży, wrzucić na chwilę na wrzątek i odcedzić, jesli mrożony - rozmrozić. Rozpuścić masło, dodać szpinak, przesmażyć go, aż się rozpadnie, dodać makaron, czosnek wyciśnięty przez praskę i żółty starty ser. Wymieszać i chwilkę pozostawić na ogniu, by się ser ropuścił.
Smacznego !!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kluseczki gnocchi ze szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem