Kluski śląskie z kiełbaską i cebulką

autor: , kategoria: kluski, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-22
  • Kluski śląskie z kiełbaską i cebulką

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy, studzimy, mielimy w maszynce do mięsa. Ubijamy ziemniaki w misce, dzielimy na 4 i 1 część wyjmujemy i uzupełniamy mąką ziemniaczaną. Dokładnie wyrabiamy, formujemy kluski z dziurką.
Kluski wkładmay na osolony wrzątek, gotujemy 2 minuty od wypłynięcia.
Do wody w której gotują sie kluski dolewam 2-3 łyżki oleju - zapobiega to ich sklejaniu.
Cebulkę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na patelni wraz z kiełbasą pokrojoną w kostkę.
Kluski podsmażamy na rumiano i polewamy okrasą.
SMACZNEGO!!:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem