Kluski śląskie z kiełbaską i cebulką

autor: , kategoria: kluski, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-22
  • Kluski śląskie z kiełbaską i cebulką

Składniki:

  • ziemniaki [1.5 kg]
  • cebula biała [2 szt.]
  • kiełbasa zwyczajna [1 pęczek]
  • mąka ziemniaczana

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy, studzimy, mielimy w maszynce do mięsa. Ubijamy ziemniaki w misce, dzielimy na 4 i 1 część wyjmujemy i uzupełniamy mąką ziemniaczaną. Dokładnie wyrabiamy, formujemy kluski z dziurką.
Kluski wkładmay na osolony wrzątek, gotujemy 2 minuty od wypłynięcia.
Do wody w której gotują sie kluski dolewam 2-3 łyżki oleju - zapobiega to ich sklejaniu.
Cebulkę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na patelni wraz z kiełbasą pokrojoną w kostkę.
Kluski podsmażamy na rumiano i polewamy okrasą.
SMACZNEGO!!:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką