Fritata

autor: , kategoria: Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-23
  • Fritata

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • pomidory [2 szt.]
  • ser żółty [3 plastry]
  • szynka [3 plastry]
  • szczypior
  • zioła (bazylia, tymianek)
  • sól

Przygotowanie:

W dużej misce ubijamy jajka z szczyptą soli i pieprzu. Dorzucamy zioła i wszystko mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z oliwą, dodajemy kawałki pomidorów, szynki, sera a na końcu wlewamy całą masę jajeczną. Wygładzamy powierzchnię, od czasu do czasu potrząsając patelnią. Smażymy na małym ogniu ok. 7-8 minut (aż masa będzie ścięta). Zdejmujemy z patelni i zajadamy!


Inne składniki, które możemy wykorzystać:

Podsmażone ziemniaki, które np. zostały z wczorajszego obiadu
Kawałki parówek np. ze śniadania
Zielony groszek
Kawałki cebuli
Brokuły
Czosnek
Papryka
Kukurydza z puszki

Jednym słowem - to co masz w lodówce :)

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kurczak z grzybami leśnymi

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką