Fritata

autor: , kategoria: Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-23
  • Fritata

Składniki:

Przygotowanie:

W dużej misce ubijamy jajka z szczyptą soli i pieprzu. Dorzucamy zioła i wszystko mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z oliwą, dodajemy kawałki pomidorów, szynki, sera a na końcu wlewamy całą masę jajeczną. Wygładzamy powierzchnię, od czasu do czasu potrząsając patelnią. Smażymy na małym ogniu ok. 7-8 minut (aż masa będzie ścięta). Zdejmujemy z patelni i zajadamy!


Inne składniki, które możemy wykorzystać:

Podsmażone ziemniaki, które np. zostały z wczorajszego obiadu
Kawałki parówek np. ze śniadania
Zielony groszek
Kawałki cebuli
Brokuły
Czosnek
Papryka
Kukurydza z puszki

Jednym słowem - to co masz w lodówce :)

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe