schab ze śliwką i czosnkiem

autor: , kategoria: z wieprzowiny, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-24
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! schab ze śliwką i czosnkiem
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! schab ze śliwką i czosnkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Na początku może się wytłumaczę. Przepis miał być szybki a wydawać by się mogło że schab jest trudny i czasochłonny. To sprawa dyskusyjna, ponieważ czasochłonne jest tylko pieczenie. Należy zrobić zalewę z wódki oleju i przypraw. Mięso przedziurawić przez środek, aby zrobić miejsce na czosnek i śliwkę. Należy użyć do tego ostrego i długiego noża, trzeba uważać aby nie rozciąć mięsa w innym miejscu. Po natarciu mięsa od wewnątrz i od zewnątrz marynatą-zalewą, należy napchać w przygotowany tunel śliwkę i czosnek. Brzegi trzeba zszyć lub spiąć wykałaczkami. Pieczemy całość w naczyniu żaroodpornym przez 1,5 godziny. Wydawać by się mogło, że to dużo roboty, ale takie danie jemy przez kilka dni. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe