rybka w galarecie

autor: , kategoria: przekąski na zimno, kuchnia polska , dodano: 2009-12-16
  • rybka w galarecie

Składniki:

Przygotowanie:

Sposób przygotowania: Filety z ryby pokroić w porcje. Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Marchewki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę odsączyć dokładnie na sicie. Rybę i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną Żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować natką pietruszki.

    Śr. ocena: 0.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • asiulkaa, 2010-11-16 22:20:03
    asiulkaa
    0
    Brakuje opisu przygotowania ryby. Ile czasu ją gotować? Zgodnie z tym przepisem należy dodać surową marchew i pietruszkę, nigdy nie spotkałam się z surowymi warzywami w galarecie, zawsze były miękkie a nie twarde. No i żelatyna: na opakowaniu piszą aby rozprowadzić ją w wodzie lub wywarze, na wodzie zalewa będzie niesmaczna, na temat przepisu na dobry wywar nie ma tu ani słowa. Poszykuję przepisu na smaczną rybę w galarecie, niestety tego nie wypróbuję bo nic smacznego by z tego nie wyszło.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem