Chleb z jajkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-12-16
  • Chleb z jajkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Rozbijamy jajka na głębszy talerz, dodajemy sól, pieprz i paprykę. Roztrzepujemy wszystko widelcem lub trzepaczką. Rozgrzewamy smalec na patelni. Maczamy przygotowane kromki chleba w jajku z obu stron i kładziemy na patelnię. Smażyć do ścięcia się jajka a potem przewrócić na drugą stronę i powtórzyć.
Potrawa szybka do przygotowania

    Śr. ocena: 4.44 / recenzji: 9 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Kancia, 2009-12-16 14:21:04
    Kancia
    0
    Jak dla mnie wychodzi za mdłe. Kwestia smaku
  • Meariel, 2009-12-16 18:17:42
    Meariel
    2
    Mmmm, genialne są takie proste grzanki. Ja doprawiam solą i pieprzem albo zamiast tego przyprawą warzywną typu Vegeta i nie wychodzi mdłe. A jeśli się ich nie doprawi tylko po prostu usmaży, to można je podawać na słodko np. obtoczone w cukrze pudrze z łyżeczką owocowego dżemu. Aż cieknie ślinka!
  • angel 310, 2009-12-17 15:11:39
    angel 310
    bardzo prosty przepis na sycącą przekąskę
    u mnie w domu to się nazywa"chleb w jajku", doprawiamy raczej na ostro,smażymy na oliwie na złoto
    Komentarz
  • Kostka09, 2009-12-17 22:15:34
    Kostka09
    2
    Świetne grzanki na szybko jak nie ma nic w lodowce, moga byc na sniadanie wersja podana wyżej + dżem, miód, syrop klonowy lub na ostro, wtedy dodaję do masy jajecznej zioła prowansalskie, papryke, sol, pieprz, curry + ew. stary zółty ser, smaże na oleju z dwóch stron i jem z ketchupem) polecam
  • Kostka09, 2009-12-17 22:16:40
    Kostka09
    Oczywiscie na słodko wersja wyzej bez soli, pieprzu,,,)
    Komentarz
  • m_martka, 2009-12-21 20:43:44
    m_martka
    2
    Najszybsza kolacja lub śniadanie jakie znam, rach ciach i gotowe, a jaki smak, uwielbiam szczególnie z pikantnym keczupem i właśnie przyprawa typu Vegeta. Jak jest czas to jeszcze rozpuszczam na wierzchu żółty ser ale nawet bez niego są pyszne.
  • hihi, 2010-01-12 08:58:09
    hihi
    2
    Chleb w jajku! Pychota! Uwielbiałam w wersji na ostro! Normalnie dzieciństwo mi się przypomina dzięki takim przepisom, bo z 18 lat tego nie jadłam!!!
  • karolcia198506, 2010-01-31 19:36:12
    karolcia198506
    2
    Takie grzanki robię często prawie zawsze na pikantnie. Po usmażeniu wkładam między dwie kromki plasterek żółtego sera czekam aż roztopi do tego ketchup pycha
  • krolikk, 2010-07-03 09:23:30
    krolikk
    1
    ja znam ten przepis ze stanów dzieci uwielbiają te kromeczki a gdy nie dodamy przypraw do jajka można je zjeść na słodko, po usmażeniu posmarować ulubionym dżemem jest szybki i tani
  • 135nudziara, 2010-07-03 10:40:46
    135nudziara
    2
    też je często robię.
    po usmażeniu posypuję serem startym, a na to ketchup. miaaaam.
    lub na słodko, ale wtedy smażę w jajku, do którego dodaję zapach waniliowy. usmażone kromeczki obtaczam w cukrze. idealne, jak mam ochotę na coś słodkiego .

    własnie, pora na śniadanie, dziś wersja nr 1 . zainspirowałaś mnie :P
  • butterfly 1, 2010-08-24 21:32:34
    butterfly 1
    1
    Moje dzieci zajadają się kiedy je zrobie ,ale ja robie z bułki ,do jajek dodaje czosnek granulowany i smaże na masełku, widze że można kombinować na różne sposoby.Na slodko nie robiłam ale się poprawie;-)

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe