Pierś z kurczaka faszerowana śliwką

autor: , kategoria: z drobiu, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierś z kurczaka faszerowana śliwką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierś z kurczaka faszerowana śliwką

Składniki:

  • filet z kurczaka [4 szt.]
  • marchew [2 szt.]
  • suszone śliwki [20 szt.]
  • olej
  • bulion drobiowy [0.5 szklanki]
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • zielenina do dekoracji

Przygotowanie:

W każdej z piersi robimy kieszonkę - czyli po prostu otwór wzdłuż całej długości, starając się nie przedziurawić mięsa. Dobrze nadaje się do takich celów długi i wąski nóż. Oczywiście ostry.W owe kieszonki wkładamy po mniej więcej 5 śliwek. Wierzch mięsa smarujemy olejem oraz nacieramy przyprawami. Marchew obieramy, kroimy na średniej grubości plasterki. Piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, obkładamy je plasterkami marchewki. Zalewamy danie gorącym bulionem. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym, około 35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy przyozdobione zieleniną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gołąbki z młodej kapusty

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem