Gulasz z kiełbasy

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gulasz z kiełbasy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gulasz z kiełbasy

Składniki:

  • kiełbasa [40 dag]
  • por [1 szt.]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • cebula biała [1 szt.]
  • koncentrat pomidorowy [0.5 szklanki]
  • sól
  • pieprz
  • olej [1 łyżka]
  • natka pietruszki
  • makaron (jako dodatek)

Przygotowanie:

Umyte warzywa kroimy : cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, pora w plasterki, zaś paprykę - w kostkę. Na patelni lub w niedużym rondelku mocno rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego cebulę i pora. Dodajemy 2 łyżki gorącej wody. Smażymy około 5 minut, mieszając nieustannie. Dodajemy paprykę i pół szklanki gorącej wody- przykrywamy patelnię i gotujemy wszystko na niewielkim ogniu około 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostke kiełbasę, Gotujemy kilka minut. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy nasze danie solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Gulasz podajemy z makaronem , ziemniakami lub pieczywem. Jak wolimy :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: wołowina po syczuańsku

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem