Tagiatelle z pesto z rukoli

autor: , kategoria: makarony, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-26
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli

Składniki:

Przygotowanie:

Już prościej się nie da ;-) Rukolę płuczemy. Wszystkie składniki pesto wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta rozrzedzamy oliwą.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Mieszamy makaron z pesto. Podajemy. To dobry pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Pepus, 2012-06-04 16:08:17
    Pepus
    Lubię rukolę i mam zamiar wypróbować Twój przepis. Wygląda przepysznie. Ocena dopiero po wypróbowaniu.
    Komentarz
  • kate25, 2012-06-05 11:51:10
    kate25
    uwielbiam makaron z pesto nigdy nie przyrządzałam jednak pesto samodzielnie, tym bardziej, nie wpadłabym na pomysł, że można przygotować je z rukoli! a w końcu rukola ma taki delikatnie orzechowy posmak - super pomysł, dziękuję za przepis - napewno wypróbuję.
    Komentarz
  • monyczkaaa, 2012-06-05 16:57:59
    monyczkaaa
    -4
    zrobiłam i... wszystko poszło do kosza. Nie wiem, może nie jestem przyzwyczajona do takich smaków (chociaż wszelkie pesta uwielbiam). Jak dla mnie czas i pieniądze wyrzucone w błoto
  • vesenka, 2012-06-05 21:58:11
    vesenka
    rukola ma dość specyficzny smak, który nie każdemu pasuje. Ja akurat bardzo lubię. Z tym przepisem można pokombinować.Można wymienić rukolę na bazylię i pestki dyni na orzechy i zrobić klasyczną wersję, równie szybką. Można zamiast rukoli użyć szpinaku, albo nawet liści rzodkiewki Można dodać suszone pomidory. Każda z wersji jest inna, ale wszystkie są szybkie, zdrowe i tak mi, jak i innym, którzy mieli okazję u mnie je jeść smakowały.
    Ale smak to kwestia indywidualna, więc nie namawiam. Zresztą zawsze można kupić słoiczek gotowca
    Komentarz
  • blueberry88, 2012-06-07 17:25:47
    blueberry88
    2
    Naprawdę smaczne - tylko na końcu dodałam nieco śmietanki
  • yaminishi, 2012-06-08 21:30:10
    yaminishi
    2
    Uwielbiam takie smaki!
  • Gracja10, 2012-06-15 22:21:42
    Gracja10
    1
    smakuje nieżle ale ja wolę z bazylią
  • isiaczekk, 2012-09-10 09:40:52
    isiaczekk
    2
    pychota ja w oddzielnych miseczkach kroje pomidory w kostke i mozarelle i tak jemy
  • Polka_w_Holandii, 2015-01-12 16:19:32
    Polka_w_Holandii
    0
    Dzisiaj wypróbowałam. Bardzo smaczne i sycące Zamieniłam pestki z dyni na słonecznik oraz na koniec dorzuciłam pokrojone świeże pomidory i trochę sera feta. Moje danie wyszło pewnie bardziej kaloryczne ale jestem w ciąży i miałam taki smak.... Polecam robić samemu pesto, lepsze niż sklepowe

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe