Tagiatelle z pesto z rukoli
Składniki:
- pesto z rukoli
- rukola [100 g]
- czosnek [2 ząbki] (posiekanego)
- ser parmezan [50 g] (tartego lub zmielonego w blenderze)
- oliwa z oliwek [5 łyżek] (extra vergine)
- pestki dyni [50 g]
- sól
- pieprz czarny
- makaron
- makaron (u mnieszpinakowe tagiatelle, po 100g na osobę)
Przygotowanie:
Już prościej się nie da ;-) Rukolę płuczemy. Wszystkie składniki pesto wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta rozrzedzamy oliwą.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Mieszamy makaron z pesto. Podajemy. To dobry pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pierogi leniwe
Komentarze
Ale smak to kwestia indywidualna, więc nie namawiam. Zresztą zawsze można kupić słoiczek gotowca