Chipsy z marchewki i pietruszki

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2012-05-26
  • Chipsy z marchewki i pietruszki

Składniki:

  • marchew
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • roztopione masło [2 łyżki]
  • zioła prowansalskie (np. tymianek lub oregano)

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, osuszyć. Siekamy je na małe, cienkie plasterki, następnie wkładamy do miski i mieszamy z roztopionym masłem. Przyprawy możemy dosypać do marchewki i pietruszki wymieszanej z masłem...lub... układamy je na cienkiej blaszce i posypujemy solą pieprzem i resztą przypraw. Pieczemy przez ok 20 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Popcorn - kalorie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta