Pulpeciki w cętki czerwone

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2012-05-26
  • Pulpeciki w cętki czerwone

Składniki:

Przygotowanie:

Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w małą kostkę, zalewe zachować.
Cebulę i czosnek posiekać.

Mięsko wyrobić z pomidorami, cebulą i czosnkiem (łyżkę cebuli i pół łyżeczki czosnku odłożyć). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią.

Z masy formujemy ok 6 kotletów, układamy w żaroodpornym naczyniu, przykryć folią odpowiednią do mikrofałówki. Wkładamy do mikrofałówki na 5 min. moc 800W.
Wyjąć, zlać sos, ponownie przykryć i włożyć do mikrofali na 6 min. w mocy 500W. W połowie mikrofalowania kotlety odwrócić.


SOS:
zalewę z pomidorów, sos sojowy, ocet, miód, sos tabasco, odłożony czosnek i cebulę wymieszać w żaroodpornej miseczce, przykryć folią odpowiednią do mikrofalówki. Mikrofalówkę włączyć na 5 min. w mocy 800W. Przyprawić solą i bazylią.

Kotlety polać sosem i mikrofalować przez 1 min. w mocy 800W.

Podawać z ziemniakami!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem