Indyk w orzechach

autor: , kategoria: z drobiu, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-27
  • Indyk w orzechach

Składniki:

Przygotowanie:

Filety starannie opłucz, pokrój na paski.
Orzechy laskowe zmiel lub włóż do woreczka foliowego i dokładnie rozbij tłuczkiem. Tak przygotowane orzechy wymieszaj w proporcji 1:2 z bułką tartą. Zostaw łyżkę orzechów.
Zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w panierce z orzechów i bułki.
Smaż na patelni na dużym ogniu kilka minut, tak, aby nie przypalić orzechów.
Pomarańczę obierz, usuwając białą błonę, podziel na cząstki, pokrój w kostkę.
Usmażone paski indyka podaj z młodymi ziemniakami z wody i kostkami pomarańczą oprószoną pieprzem i zachowanymi orzechami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe