PIECZARKI W CIEŚCIE Z RYŻEM NA SYPKO

autor: , kategoria: kuchnia chińska / wietnamska, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PIECZARKI W CIEŚCIE Z RYŻEM NA SYPKO
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PIECZARKI W CIEŚCIE Z RYŻEM NA SYPKO
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PIECZARKI W CIEŚCIE Z RYŻEM NA SYPKO
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PIECZARKI W CIEŚCIE Z RYŻEM NA SYPKO

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, odciąć ogonki przy kapeluszu i przekroić na pół. Posypać solą, pieprzem, majerankiem, przyprawa warzywna oraz kwaskiem cytrynowym. Odstawić do lodówki i w tym czasie zrobić ciasto z pozostałych składników. Ma ono mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Ryż dajemy na patelnie z 3 łyżkami oliwy, lekko go przyrumieniamy. Dolewamy wody i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawa warzywna. Gotujemy aż woda odparuje. Ciasto wlewamy do pieczarek i dobrze je obtaczamy(można dodatkowo oprószyć bułką tartą). Następnie wrzucamy je na gorący olek. Pieczemy aż się zarumienią.
Smacznego:)

Zamiast ryżu mogą być frytki albo same pieczarki z sosem pomidorowym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem