Surówka z rzodkiewek

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2012-05-28
  • Surówka z rzodkiewek

Składniki:

  • jogurt grecki [4 łyżki]
  • oliwa z oliwek [2 łyżeczki]
  • musztarda [1 łyżeczka] (lub dwie łyżeczki do smaku)
  • sól (do samku)
  • pieprz kolorowy (do smaku)
  • rzodkiewki [15 szt.] (wszystko zależy od wielkości głowek)
  • ogórek zielony [1 szt.] (nie za duży)
  • szypiorek [1 pęczek]

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Rzodkiewkę i ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek posiekać.
Jogurt rozmieszać z oliwą i musztardą. Przygotowany sos wlać do miski z warzywami. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Surówka jest naprawdę smaczna i prosta w przygotowaniu. Doskonale nadaje się do potraw z mięsem. Wygląda bardzo apetycznie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 04 - orzechy laskowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe