Błyskawiczne spagetti ze szpinakiem

autor: , kategoria: makarony, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-29
  • Błyskawiczne spagetti ze szpinakiem

Składniki:

Przygotowanie:

Czas przygotowania to własciwie czas gotowania się makaronu. Nastawiamy wodę na makaron. W tym czasie obieramy czosnek (jego ilość zalezna jest od upodobań smakowych, jak ktoś lubi dużo czosnku to może dodaci 10 ząbków jak ktoś lubi średnio to może dodać np 2, ja zawsze dodają 3 duże lub 4 małe, czosnek jest istotny bo nadaje smak potrawie). na patelnię dajemy oliwę i dodajemy przepuszczony przez "praskę" czosnek. Lekko go podsmarzamy ale bardzo krótko inaczej szybko się spali i będzie gorzki. Dodajemy rozmrożony szpinak (nie musi być całkiem rozmrożony, można dodać nawet jeszcze całkiem zamrożony rozdrobniony na mniejsze kawałki). Mieszamy go z czosnkiem i chwileczkę podsmarzamy, jeśli szpinak zrobi się za suchy można dodać troszkę wody. Do szpinaku dodajemy zioła i przyprawy w sporej ilości. Warto próbować smak szpinaku. Szpinak sam w sobie jest mdły i to własnie czosnek oraz dodane przyprawy nadają mu smak. Na koniec dodajemy łyżkę śmietany i dokładnie mieszamy. Gotowe! Ugotowany al dente makaron przerzucamy do szpinaku i mieszamy aż cały makaron oblepi się szpinakowym sosem.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe