Śledzie pod pierzynką

  • Śledzie pod pierzynką

Składniki:

  • śledź [4 szt.] (filety)
  • cebula [1 szt.]
  • marchew [2 szt.]
  • jajka [3 szt.]
  • majonez

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Cebulę obrać, oczyścić i drobniutko posiekać. Marchewki umyć, oczyścić i ugotować na półmiękko. Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Śledzie dość drobno pokroić.
Przygotowane składniki układać warstwowo:
śledzie
posiekana cebula
starta machewka
majonez
jajka (najpierw starte na tarce białko, a potem również starte żółtko).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne tartinki z łososiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem