Grillowany kurczak z gruszkami i camembertem

autor: , kategoria: z drobiu, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-30
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Grillowany kurczak z gruszkami i camembertem
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Grillowany kurczak z gruszkami i camembertem

Składniki:

Przygotowanie:

Wieczorem pierś z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół. Mięso natrzeć oliwą, posypać solą, rozmarynem, utłuczoną w moździerzu kolendrą i ziołami prowansalskimi, wstawić na noc do lodówki.
Nastepniego dnia sałatę umyć, dokładnie osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
Gruszki umyć, cienko obrać i pokroić wzdłuż na 1-centymetrowe plastry. Oprószyć każdy plaster przyprawą do dań słodkich i grillować razem z zamarynowaną piersią kurczaka z obydwu stron.
Na gorące grillowane plastry gruszki położyć po kawałeczku sera camembert. Grillowane mięso ułożyć na porwanej sałacie skropionej sosem winegret. Od razu podawać.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem