Rozkoszna wiosenna

autor: , kategoria: zupy, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rozkoszna wiosenna
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rozkoszna wiosenna

Składniki:

  • marchew [1 szt.] (drobno posiekana)
  • por [1 szt.] (posiekany)
  • liście laurowe [2 szt.] (czyli para ;))
  • wywar ze świeżej ryby [850 ml] (nie mrożonej! mrożonki nie zawierają energii ciepła)
  • kraby [2 szt.] (można użyć kraba z puszki lub paluszków krabowych, ale nie kraba mrożonego!)
  • imbir [1 łyżka] (czyli ok 2,5 cm świeżego, startego)
  • sos sojowy [1 łyżeczka]
  • anyż (przyprawa) [0.5 łyżeczki] (można nieco mniej jeśli ktoś nie przepada)
  • sól [1 szczypta] (do smaku)
  • pieprz [1 szczypta] (do smaku)

Przygotowanie:

(UWAGA! Połączone w zupie składniki rozgrzewają oraz pobudzają wydzielanie feromonów ! Nie spożywać w obecności nieodpowiedniej kobiety lub mężczyzny. Zupa jest miłosną zupą południowo-wschodniego wybrzeża Chin) 

Sposób przygotowania: 
* Marchewkę, pora, liście laurowe i wywar zagotować w dużym garnku i gotować aż warzywa zmiękną (ok 10 min)
* W międzyczasie usunąć z krabów całe mięso i dodać do wywaru.
* Dodać imbir, sos sojowy, oraz anyż i gotować ok 10 min.
* Podawać na gorąco koniecznie z herbatą żeń-szeń 

Skąd cudowne właściwości? 
Zupa wykonywana na gorąco, że składników które zawierają duże ilości energii ciepła. Połączenie imbiru i lekko ostrego pora wywołuje falę ciepła, natomiast bogaty w składniki wywar z ryby dostarcza nam paliwa które zostaje wykorzystane do rozgrzania ciała.
Zupa jest uważana za eliksir miłości - połączenie anyżu z imbirem oraz składnikami zawartymi w słodkim mięsie kraba wzmaga wydzielanie feromonów... a do czego ta sytuacja może doprowadzić to chyba wypisywać nie muszę ;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe