SAŁATKA MEKSYKAŃSKA

autor: , kategoria: Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-31
  • SAŁATKA MEKSYKAŃSKA

Składniki:

  • pierś kurczaka [2 szt.]
  • cebula biała [1 szt.]
  • kukurydza konserwowa [1 op.]
  • fasola czerwona konserwowa [2 op.]
  • pieprz
  • sól
  • chili (przyprawa)
  • oliwa
  • keczup [2 łyżki]

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i poddusić na oliwie.
Piersi z kurczara (wcześniej umyte i wysyszone) pokroić w kostkę i doprawione wyżej wymienionymi przyprawami dusić do miękkości. Gdy będą miękkie dodać wcześniej przygotowaną cebulkę oraz odcedzoną kukurydzę konserwową. Wszystko wymieszć i dołożyć fasolkę konserwową- jedną puszkę należy odcedzić natomiast zawartość drugiej wrzucić w całości, lącznie z sokiem. Całość mieszamy i doprawiamy keczupem- około 2 łyżkami oraz przyprawą chili według upodobań. Wszystko dusimy do miękkosci. Smacznego!

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • czarna_1806, 2012-06-15 14:22:53
    czarna_1806
    0
    super uwielbiam tą sałatkę

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem