chłodnik kiszony

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! chłodnik kiszony

Składniki:

Przygotowanie:

Buraki należy obrać, pokroić w ćwiartki, dodać czosnek, liść laurowy, sól, skórkę chleba żytniego! Wszystko wsadzić do słoika i zalać ciepłą, nie gorącą wodą! Odstawić w ciepłe miejsce, po dwóch dniach wyjąć skórkę i pozostawić jeszcze na 2-3 dni. Następnie wstawić do lodówki.
NA UPALNE DNI:
Do szklanki wlać jogurt grecki i zalać barszczem. Udekorować koprem! Po prostu! Do tego bułeczka z masłem czosnkowym. Pragnienie ugaszone, w ustach cudowne orzeźwienie.
NA DNI CHŁODNIEJSZE:
Ukiszony barszcz wlać do wcześniej ugotowanego rosołu lub bulionu, podgrzać, ale nie zagotowywać, bo barszcz straci walory odżywcze. Podawać z ugotowanymi w całości ziemniakami. Pycha!
Danie, proste, szybkie, tanie, ale przede wszystkim jest niezwykle bogate w witaminy. O walorach witaminowych buraka chyba nikogo nie trzeba przekonywać! Polecam!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem