Ognista zupa gulaszowa

autor: , kategoria: zupy, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-05-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ognista zupa gulaszowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ognista zupa gulaszowa

Składniki:

Przygotowanie:

Garnek,w którym zazwyczaj gotujemy zupę napełniamy w 2/3 wodą.
Dodajemy kawałek selera,kawałek pora,korzeń pietruszki oraz dwie kostki bulionowe Winiary cielęce.
Cebule szklimy na oleju,dodajemy do garnka.
Wieprzowinkę (np.łopatkę) kroimy w niezbyt drobną kostkę,solimy,pieprzymy i smażymy na gorącym oleju chili,aż ładnie się zarumieni.Następnie wrzucamy do garnka.
Czerwoną paprykę kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem ostrej papryki w proszku.Przesmażamy całość aż do miękkości papryki.Dodajemy do gara.
Całość gotujemy dopóki mięsko nie będzie na wpół miękkie.Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę a po około 15 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Dosalamy i dopieprzamy do smaku.Możemy dodać jeszcze paprykę ostrą w proszku,jeśli zupa jest niewystarczająco ognista.
Gdy mięsko jest już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy ok.100-150 g.
Całość gotujemy jeszcze ok.20 minut.
Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • motocomfort, 2012-06-01 19:15:15
    motocomfort
    po co dodawac okropne kostki rosolowe (bulionowe) jak jest mieso. bez sensu.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe