Chłodnik z marchewki

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2009-10-28
  • Chłodnik z marchewki

Składniki:

Przygotowanie:

Rodzynki opłukać, odsączyć i namoczyć w czterech łyżkach soku z pomarańczy. Marchewki i cebulę obrać, umyć, włożyć do rondla, zalać gorącym bulionem, gotować przez 20–25 min, doprawić cukrem, solą i białym pieprzem. Przestudzić, zmiksować, przetrzeć przez sito, dodać sok i skórkę z pomarańczy, migdały oraz rodzynki z sokiem, w którym się moczyły. Wymieszać dokładnie, oziębić. Śmietankę ubić, dodać do schłodzonej zupy. Chłodnik podawać z krakersami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • anomaly, 2010-01-15 11:18:48
    anomaly
    Wygląda apetycznie. Kocham marchewkę w każdej postaci, myślę, że w tej też będzie mi smakować. Przepis ląduje w ulubionych
    Komentarz
  • ankaK34, 2013-04-11 15:43:09
    ankaK34
    Jeśli chodzi o zupy z marchewską to dosknale smakuje krem marchewkowy z mlekiem kokosowym http://www.maxkuchnie.pl/przepisy/zupy/zupa-krem-z-marchewki-z-mlekiem-kokosowym-84.html Ma bardzo oryginalny smak.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 6
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem
  • Mniam: 2
    Bananowe tosty francuskie (bezjajeczne)