Pierś z kurczaka z marchewką

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2009-12-16
  • Pierś z kurczaka z marchewką

Składniki:

Przygotowanie:

Żaroodporne naczynie wysmarować odrobiną oleju lub oliwy. Wyłożyć równomiernie startą na tarce o grubych oczkach marchewkę (nie za dużo i nie za grubo), na nią piersi z kurczaka (przekrojone wzdłuż na pół, żeby nie były za grube, i lekko zbite) tak, aby płaty mięsa zachodziły na siebie i przykryły całe naczynie, doprawić solą i pieprzem, ułożyć plasterki sera żółtego (również równomiernie, plasterki mogą na siebie nachodzić), posmarować majonezem (nie za grubo), posypać oregano. Do piekarnika na ok. 30 min (180 st.)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Falubcio, 2014-01-11 15:40:51
    Falubcio
    0
    Pychota !!!!! Mój chłopak sceptycznie podszedł do tego dania : ee .. marchewka ... a nie ma czegoś innego ? ale jak już skosztował krzyczał "jeszcze chcę jeszcze "

    Troszeczkę zmodyfikowałam przepis i zamiast normalnego sera dodałam topiony

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem