Ser w panierce

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia czeska , dodano: 2009-12-16
  • Ser w panierce

Składniki:

Przygotowanie:

Ser kroimy w plastry ok 3 cm grubości. Do roztrzebanego jaja dodajemy przyprawy, ilość wedle uznania.
Ser obtaczamy na zmiane w jajku i bułce tartej, najlepiej po 3 razy tak aby ser podczas smażenia nie wypłynął na patelnię ;)

Smażymy na średnio rozgrzanym głębokim oleju. Tak aby ser zdążył się rozpuścić a bułka nie przypaliła za szybko.

Podajemy z frytkami i jakimś sosikiem, najlepiej czosnkowym :)
Smacznego

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • vril, 2009-12-17 16:10:07
    vril
    1
    Kaloryczna bomba ale jaka dobra Zamiast frytek, to jednak lepiej z surowka zeby zrownowazyc, ewentualnie z ryzem lub ziemniakami w mundurkach. Dip czosnkowy lub tzatziki bardzo TAK ale polecam tez uzyc do panierowania bulki tartej czosnkowej.
  • addicted to wizaz, 2010-02-28 18:42:28
    addicted to wizaz
    0
    Jak już zacznę jeść smażone rzeczy to na pewno się skuszę. Tym bardziej, że należy do gatunku łatwych i szybkich w wykonaniu.
  • katarzinka, 2010-04-09 13:07:33
    katarzinka
    1
    pyszne, zwłaszcza dla serojadów, z mojego doświadczenia wynika, ze prócz obtoczenia kilka razy w panierce, trzeba uważnie brzegi obtoczyć, by nie wypłynął ser.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem